Blv. Nicolae Balcescu 36, Bucuresti , RO
+40761.982.821

Frecventele sacre ale solfegiului

“Somnul este cel mai eficient lucru pe care îl puteti face pentru a va reseta sanatatea creierului si a corpului.”
Matthew Walker, PhD

Frecventele sacre ale solfegiului

V-ati gandit vreodata cat de uimitor este faptul ca totul din jurul nostru este compus din energie care vibreaza la frecvente inalte? Ganditi-va la experimentele cu sare sau nisip care isi schimba modelul de raspuns cand sunt expuse la diferite frecvente. Sau la cele legate de cristalizarea apei studiate de catre Dr. Masaru Emoto, care demonstreaza in mod indubitabil existenţa aspectelor subtile, energetice, precum şi influenţa evidenta pe care gandurile, sentimentele, muzica, imaginile, etc. o pot avea asupra materiei.

Apa este purtatoare de informaţie şi poate fi foarte uşor impresionata, impregnata, cu diferite energii. Ea reprezinta 60-65% din greutatea unui om si reprezinta: 92% din sange, 73% din creier, 83% din plamani, 64% din piele, 79% din muschi si rinichi, 31% din oase.

Cimatica (din grecescul kyma = unda) este ştiinţa care se ocupa cu studiul sunetului asupra materiei. Ea studiaza relaţia dintre campuri, vibraţii, unde şi materie.

Am facut aceasta mica introducere pentru a va ajuta sa intelegi mai bine efectele sunetelor/frecventelor asupra organismelor vii.

Ce sunt frecventele Solfeggio?

Frecventele Solfeggio sunt o serie de 6, actualmente 7 tonuri muzicale electromagnetice pe care le foloseau calugarii gregorieni pentru meditatie. Ele se foloseau in cantecele Gregoriene, un gen muzical liturgic utilizat in cultul creştin catolic, in special intr-un imn inchinat Sfantului Ioan Botezatorul.

In secolul 11, Guido d’Arezzo, calugar catolic introducea o scala muzicala pe care noi o cunoastem acum ca fiind Solfegiul – desi exista dovezi ca aceasta scala este mult mai veche. Calugarii foloseau 6 note in cantecele lor – 396, 417, 528, 639, 741 si 852. Din pacate in secolul al 16-lea aceasta scala „s-a pierdut”, fara a se cunoaste cauza exacta.

Dar de ce este importanta aceasta scala muzicala?

Este importanta, deoarece multi sustin ca am pierdut mai mult decat o simpla scara muzicala atunci cand frecventele solfegiului au fost inlocuite. Scara moderna contine douasprezece tonalitati  si a fost conceputa pentru a ne suprima emotiile, a ne inabusi intuitia  si a ne limita constiinta.  Este si o desincronizare cu lumea naturala – si acest lucru s-ar putea manifesta in simptome fizice, cum ar fi durere sau boala. Pe de alta parte, frecventele solfegiului sunt matematic in concordanta cu modelele universului nostru si, dupa cum vom explica mai jos, s-au dovedit a avea abilitati semnificative de vindecare. De la repararea traume emotionale si deschiderea constiintei noastre, la aprofundarea relatiilor noastre si chiar la modificarea ADN-ului.

Vestea buna este ca aceste frecvente au fost redescoperite in anii 1970, de un doctor pe nume Dr. Joseph Puleo care a fost inspirat sa foloseasca teoriile lui Pitagora pentru a examina Cartea Numerelor din Vechiul Testament. In capitolul 7, versetele 12 la 83, el a descoperit un model. Si acest model s-a intamplat sa coincida cu cele 6 note originale din solfegiu. Dr. Puleo si-a publicat descoperirile in cartea saHealing Codes for the Biological Apocalypse”, in parteneriat cu Dr. Leonard Horowitz.

Pentru mai multe date istorice puteti accesa urmatorul link

Studii muzical-psihologice adecvate, menţioneaza detaliat despre descoperirea şi puterea acestor frecvenţe sacre. Astfel, notele originale Solfeggio sunt:

 1. Ut – queant laxis
 2. Re – sonare fibris
 3. Mi – ra gestorum
 4. Fa – muli tuorum
 5. Sol – ve polluti
 6. La – 0 biireatum
 7. SI – Sancto Iohannes

Frecventele pentru fiecare nota sunt:

 1. Ut = 396 Hz = 9 – transforma durerea in bucurie , eliberare de vina si frica;
 2. Re = 417 Hz = 3 – elimina negativitatea si blocajele subconstientului;
 3. Mi = 528 Hz = 6 – stimuleaza dragostea, restabileste echilibrul, repara ADN-ul;
 4. Fa = 639 Hz = 9 – intareste relatiile cu familia si cu oamenii din jur;
 5. Sol = 741 Hz = 3 – curata fizic organismul de toate tipurile de toxine si ne ajuta cu rezolvarea problemelor si exprimarea;
 6. La = 852 Hz = 6 – trezeste intuitia si ajuta la revenirea echilibrului spiritual.

De observat inşiruirea numerelor “magice” 3, 6, 9 numere pe care intreaga munca a lui Nicola Tesla se bazeaza. Verificaţi. Aceste numere se bazeaza pe matematica “pierduta” al lui Pitagora, care spunea ca exista doar 9 cifre in univers. 1 inceputul – 9 finalul. 10 este doar 1 şi 0 care ţine locul decimal. Deci ar veni 10=1+0=1, 11=1+1=2 etc.

 1. UT – 396hz – Transforma durerea in bucurie, elibereaza vina si frica;

Prima sau cea mai mica frecventa, 396 Hz, este asociat cu tonul „Ut“. Aceasta frecventa este importanta datorita capacitatii sale de a usura si de a elimina sentimentele de vinovatie si de teama care le-am acumulat de-a lungul vietii noastre.

Aceste emotii negative ne tin deseori blocati si ne impiedica in a ne atinge obiectivele, astfel eliminarea lor din mintea noastra constienta si subconstienta ne permite sa facem noi progrese atat in lumea spirituala cat si in cea materiala.

 1. Re = 417 Hz = 3 – elimina negativitatea si blocajele subconstientului;

Este frecventa schimbarii si a reinnoirii. La fel cum frica si vina pot fi un obstacol de-a lungul dezvoltarii noastre, si experientele traumatice care le-am avut in viata raman impregnate si apasa greu asupra constiintei noastre. Frecventa 417 Hz curata ramasitele amintirilor negative din mintea si sufletul nostrum si ne influenteaza, ajutandu-ne sa ne schimbam perspective in ceea ce priveste felul in care privim trecutul si viitorul.

 1. Mi = 528 Hz = 6 – stimuleaza dragostea, restabileste echilibrul, repara ADN-ul;

Frecventa MI, se spune ca vine din latina de la cuvantul mira gestorum adica miracol. Ceea ce este potrivit pentru aceasta nota care aduce ceea ce ar putea fi numita transformare miraculoasa, nu numai in constiinta noastra – dar chiar si in ADN-ul nostru. 528 Hz este utilizata in repararea ADN-ului, care aduce cu ea o crestere a energiei, claritate si pace a mintii si a spiritului, alaturi de creativitate sporita. Mai poarta numele si de “Frecventa Iubirii“.

 1. Fa = 639 Hz = 9 – intareste relatiile cu familia si cu oamenii din jur;

Este frecventa legaturilor si relatiilor, crearea de pace si armonie in relatiile cu oamenii din jurul nostru. Indiferent ca vorbim de prietenii, familia sau straini, ea poate netezi orice neintelegere sau resentimente intre noi si cei dragi.

 1. Sol = 741 Hz = 3 – curata fizic organismul de toate tipurile de toxine si ne ajuta cu rezolvarea problemelor si exprimarea libera;

Aceasta frecventa ajuta la rezolvare a problemelor, mai precis problemele legate de capacitatea noastra de a ne exprima in mod liber si deschis. 741 Hz ne elibereaza de restrictiile emotionale, elimina toxinele si radiatiile electromagnetice din celulele noastre. Ea actioneaza ca un magnet respingator pentru toxine, negativitate, furie, gelozie, minciuni si tot ceea ce aduce negativitate in viata noastra.

Acesta actioneaza ca o armura de protectie impotriva tuturor lucrurilor negative, in noi si in afara noastra. Ea promoveaza o viata mai sanatoasa si mai stabila, atat emotional si fizic.

 1. La = 852 Hz = 6 – trezeste intuitia si ajuta la revenirea echilibrului spiritual

Pe masura ce am urcat pe scala frecventelor originale, de la cea mai mica la cele mai inalta,avem acum de a face cu cel mai inalte planuri ale constiintei. 852 Hz sau „La“, ultima dintre frecventele originale ale solfegiu, ne permite sa ne conectam cu o putere mai mare, mereu prezenta in spiritul universului si ne ofera o imagine a ordinii spirituale, in timp ce ne aduce mai mult in ton cu propriul nostru sine superior.

Frecvente suplimentare

În timp ce frecventele vechi alesolfegiu detaliate mai sus sunt cele mai notabile si de durata, si au fost folosite pentru sute, daca nu mii de ani, Dr. Leonard Horowitz a aplicat aceleasi modele folosite pentru a recupera modelul original, pentru a dezvalui inca trei frecvente.

 174 Hz – Fiind cea mai mica frecventa, 174 Hz, ne afecteaza pe cel mai mic plan, si anume cel al corpului nostru fizic si energetic. Este un anestezic natural, alina durerea fizica si energetica, oferind în acelasi timp organelor noastre interne un sentiment mai mare de securitate si confort.

285 Hz – Urmatoarea frecventa, 285 Hz, merge chiar mai departe în tratarea corpului, vindecand pielea si tesutul muscular pentru a elimina arsuri, rani si alte daune. Acesta imbunatateste sanatatea si starea generala de bine actionand ca o reimprospatare a corpului, mintii si a nivelului de energie.

432 Hz – Frecventa isi are radacinile in istoria muzicala, geometrie, stiinta, arhitectura si multe altele. De la piramidele egiptene la Stonehenge si rezonanta Schumann, numeroase aparitii ale acestui numar mistic au fost descoperite din diferite colturi ale globului. Un studiu din 2016 al Societatii Americane a Entodontilor a constatat ca pacientii care au ascultat muzica 432 Hz inainte, in timpul si dupa obturatia de canal au experimentat mai putina anxietate. Si acest lucru linistitor al „nervilor“ a condus la o îmbunatatire a semnelor vitale asociate, inclusiv scadere a tensiunii arteriale sistolice, a tensiunii arteriale diastolice si a ritmului cardiac.

963 Hz – Din nou, vedem ca frecvente mai mari afecteaza niveluri mai mari, asa cum am ajuns la 963 Hz, ceea ce ne duce înca un pas mai departe decât 852 Hz. Aceasta nota ne conecteaza cu perfectiunea universului si este asociata cu trezirea intuitiei si activarea glandei pineale.

Ideea de baza este, ca notele muzicale de azi sunt un pic diferite, nu sunt in armonie cu starea naturala. Azi muzica pe care o auzim e bazata pe frecvenţa 440 Hz, schimbata in jurul anilor 1917 de la 417 Hz. Frecvenţele originale au fiecare un corespondent in culori/centre energetice din organism.

Incercaţi muzica clasica a lui Beethoven, Haydn, Mozart si veţi fi surprinşi cat de relaxanta şi revigoranta este.

Sursa: Ancient-solfeggio-scale